Volvo FH12- Varga Szabolcs

Nagyon jó néha nosztalgiázni. Szabolcs 19 éve épített egy FH-t, majd újra meg szerette volna építeni. És így lett egy másik FH, igaz, nem 16-os, hanem 12-es.

Varga Szabolcs:


Pár szó maga a típusról. A Volvo FH bemutatásakor az egyik nagy előnyét a vezető-központúsága jelentette. A fülkét vérbeli járművezetőkkel végzett számtalan teszt alapján tervezték. Az ő igényeiket szem előtt tartva hozott meg minden döntést a fejlesztőcsapat. Ennek eredménye egy olyan fülke, amely igazán lenyűgözte a piacot. Az FH nemcsak járművezetői munkahelyként funkcionált, hanem egyúttal élettérként is szolgált. Korábban egyetlen teherautó sem büszkélkedhetett ezzel: FH fejlesztése során igen átfogó szélcsatornás tesztekkel biztosították a típus optimális légellenállását. Ez jobb teljesítményt és kisebb üzemanyag-fogyasztást eredményezett..


A Volvo FH azért is egy kedvenc témám a kamionok között mert 19 éve az első kamion makettem egy Volvo FH 16 volt.

Formailag a magas tetejével nagyon megtetszett. Anno abban az időben még volt itt Keszthelyen is makett bolt délután suli után mindig bementem csak néztem a polcon ezt a Volvot, gyűjtögettem rá kis zsebpénzt több kevesebb sikerrel.... De aztán egyszer csak a Húsvéti Nyuszi hozta nagyon örültem neki. Szóval ő volt az első:Természetesen nagyon gyorsan összeraktam,ecsettel festettem nem is lett a legszebb..... De itt szerettem meg a makettezést igazán. Azóta is megvan.

Tavaly úgy gondoltam hogy megcsinálom még egyszer ennyi év után de nem sikerült beszereznem ugyanazt a készletet sőt ezt a régebbit újonnan egyáltalán, de bontani való alacsony fülkést sikerült szereznem és alkatrészek miatt van így pár cuccom meg a kiegészítő csomagoknak hála tudtam egy egész formást kamiont össze rakni. Ezt most nem fotóról másoltam. Csak úgy egy fantázia cég és így lett egy üzemanyag szállító. Adtam egy esélyt ennek a makettnek darabokra szétszedtem, lecsiszoltam és újra építettem. Így ez a 2 makett egymás mellett a sok makettezési időt jelenti számomra. Mindig tanul, tanulhat az ember.
Készítő. Varga Szabolcs

Makett: Volvo FH 12

Gyártó: Italeri

Méretarány: 1:24

79 megtekintés0 hozzászólás