• humgor

T-55 A HARCFELDERÍTŐ JÁRŐRBEN - Kovács András

Ismét egy profin megépített munka Andrástól. Aki mindig visz bele valami személyeset. Na meg egy kis Szabadszállást


Kovács András:

Régóta szerettem volna A HARCKOCSIT (T-55) megépíteni! A fotók keresgélése közben bukkantam rá egy képre, amelyen egy magyar tank álcázva vonul egy füves terepen.


Nagyon megtetszett a téma és elhatároztam, hogy az 541-es harckocsit csinálom meg, a szabadszállási 145.-ik Harckocsiezred állományából, ilyen módon fenyőgallyakkal álcázva!A makett a Tamiya páncélosa lett, ez volt itthon! Nem akartam a belsővel vacakolni, ezért jó volt ez is, nem kellett megvennem a Miniart új készletét a gyárilag kidolgozott belsővel. Alapnak jó a Tamiya, úgy is végig kell vonulni a teljes felületen és meg kell csinálni a részletek kidolgozását, hogy olyan legyen mint az igazi! Mindent kicseréltem, elvékonyítottam, „meghegesztettem”, fotómaratással részleteztem…


Ezen a páncéloson csináltam meg először a kitéríthető futógörgőket, amit meg is jelenítettem a diorámán!

Mivel az egész tankon észrevehető a ruszki felületi érdesség (öntött felület), ezt én is megcsináltam különböző mértékben, ahol kellett. Festésnél a magyar zöldet fújtam, utána öregbítés, koptatás, koszolás, használódás megjelenítése. Poroztam, rászáradt saraztam, és jó fémesre csináltam a lánctalpat, mert a homok szépen felpolírozza.

A szabadszállási homokos területre tettem, kis fű - sok homok!

A fenyőgallyakat, amiket álcázásul erősítettek a tankra fátyolaszparágusz szárából csináltam.


Készítette: Kovács András

Makett: T-55 A

Méretarány: 1:35

Gyártó: Tamiya581 megtekintés0 hozzászólás