• humgor

Régi szettek 2. rész - FAMOUS GENERALS - ACADEMY 1/35

Frissítve: 2020. dec 7.

Nagyon régi makett szettről van szó, amelyet még kb 30 éve a klasszikus offline módszerrel egy boltban tudtam megvenni. Rá is volt ragasztva az árcimke, amelyet leszedve a doboz teteje sérült igy Montgomery pulóvere is.


Fotó: dvmodel.com
Emlékszem a makett már akkor le volt értékelve, amikor közel 30 éve megvettem, valahogy senki nem látta jó ötletnek ezeket a "nagyokat" megvenni.

Patton, Eisenhower, Macarthur, Montgomery és Rommel van a készletben 1/35-ben.


Szerintem hatalmas ötlet, feldobhatja egy-egy dioráma képét, ha ott van a területen a "főnök".

Na már feltéve, ha meg lehet ismerni őket elkészítés után az ember 1/35 ben. Láttam már a kit kapcsán szépen kivitelezett építést, de sajnos 1/35-ben olyan kicsik a figurák, hogy a legszebb építésnél sem biztos, hogy rögtön beugrik kiről van szó. Ráasásul ezek a "nagyok" nem is mindig voltak a frontvonal kellős közepén, így az épülő diorámát jól át kell gondolni.


Fotó: dvmodel.com

A szett nem bonyolult, és abban az időben még egy kis ragasztót is adtak bele- hátha. Arany színű öntőkereten, arany színű alkatrészek vannak. Vagy bronz? Na valami hasonló.


Fotó: dvmodel.com

Aki abban gondolkodik, hogy talapzatra állítani ezeket a főnököket, azt is adnak fekete színben a szetthez.


Fotó: dvmodel.com

Ugyanezt a szettet, vagy ennek egy verzióját a Tamiya is kiadta - nem tudom melyik volt hamarabb, de a Tamiya szett pár éve még kapható volt.


A Tamiya szettet az amerikai Walmart oldalán találtam meg, és innen van a fotó a vezetők elkészített makettjeiről.Fotó: Walmart USA60 megtekintés0 hozzászólás