RÁBA RC model?

Frissítve: jan 29

A teherautó sokkal masszívabb. mint azt előre gondoltam és tényleg minden kereke meghajtott, ráadásul nagyon komoly futóművel és csillapítással rendelkezik, ahhoz képest, hogy ez nem egy professzionális RC autó. ( videóval )


Amikor rábukkantam a teherautóra így hirdette az oldal: MAN KAT1 (RÁBA H SOROZAT) KATONAI 6X6 TÁVIRÁNYÍTÓS TEHERAUTÓ 1:16 (BÉZS). Természetesen kiderült, hogy a teherautó nem lincensz termék, nem RÁBA, de még csak nem is MAN.

De nagyon hasonlít tényleg az eredetire és alapvetően egy nagyon érdekes RC teherautó.

A makett a legendás német katonai MAN KAT 6x6 teherautó 1:16-os méretarányú, (RC) távirányítós változata. Játéknak vettem az egyik kisfiamnak, de nagyon kellemes meglepetés árt a teherautó kapcsán.

A teherautó sokkal masszívabb. mint azt előre gondoltam és tényleg minden kereke meghajtott, ráadásul nagyon komoly futóművel és csillapítással rendelkezik, ahhoz képest, hogy ez nem egy professzionális RC autó.


Gömbcsuklós kardántengely, laprugós hátsó felfüggesztés, hatkerék meghajtású rendszer és a megerősített váz lehetővé teszi, hogy akár egy 30°-os emelkedőt is megmásszunk vele és egyenetlen úton is remekül helyt áll. Erős fényű, LED lámpáinak köszönhetően sötétben is használható és ráadásul a LED lámpák mutatják pislogásukkal a merülést is. ( csak elöl van világítás ) Az új generációs, 2,4 GHz-en működő nagy teljesítményű távirányítója 50 méteres hatótávolsággal rendelkezik.


A modell akkumulátorát akár számítógéphez csatlakoztatva is egyszerűen feltölthetjük a készletben található USB csatlakozós töltő segítségével, de egy mai okostelefon töltővel is könnyen töltőre rakhatjuk az USB foglalat miatt.Elég nagy a szett, mert következők a méretei: 42cm X 14 cm X 15,5 cm ( H x SZ x M ). Eelőre-hátra, balra-jobbra lehet írányítani, : 2,4 GHz- ás működési frekvencián. A már említett összkerék meghajtás mellé kerekenkénti felfüggesztés, kiváló rugózás párosul. A hátsó platós rész 0,5kg -mal megpakolható, a plató hátfala lenyitható.


Az akkumulátor töltési ideje: kb. 3 óra a leírás szerint, de ahogy észrevettem ennek inkább a fele, de majd pontosan lemérem. A játékidőre kb. 20 percet adnak meg, de ez is nyilván a körülményektől is függ. Azt néztük, hogy bent a meleg lakásban egyenes felületen több időt is bír, de a kinti januári hidegben, kővel megrakodva is bírja a negyed órát. Megrendeléskor rögtön rendeltünk hozzá egy tartalék akkumulátort, így amikor jelezte a LED, hogy merül, rögtön ki tudtuk cserélni. Hatótávolság: kb. 50 m, ezt vígan hozza, a végsebessége meg kb. 6-7 km/h.


A távirányító egyszerű, normál AA elemekkel működik, amit külön meg kell venni. A használati útmutató nagyon részletes, és külön oldalakon részletezi az alkatrészek listáját, amit elvleg külön meg is tudsz rendelni.

És a lényeg: imádja a fiam, aki ezt születésnapjára kapta! Mert ez egy jàték, de vagány jàték.
125 megtekintés0 hozzászólás