• humgor

M2 Bradley 2nd Armored Division - Kovács András munkája

Ismét egy fantasztikus építés. Kovács András munkáját szeretnénk bemutatni a történetén és a fotóin keresztül. M2 Bradley 2nd Armored Division, Desert Storm - 1/35 Academy - Kovács András munkája.


Fotó: Kovács Abdrás dvmodel.com
Fotó: Kovács András dvmodel.com

Kovács András:


Az M2 Bradley makettemnek hosszú története van. Amikor megjelent Gyöngyösön a Tamiya makett bolt 1992-ben, bementem és a "kánaánban" éreztem magam! Olyan maketteket láttam, mint előtte soha. TANK makettek, autó-, hajó-, repülő-, tengeralattjáró-, stb…

Itt láttam meg az M2 Bradley amerikai páncélozott szállító harcjármű makettjét. Annyira megtetszett, hogy megvettem és el is rontottam… Tudtam, hogy egyszer még ezt a makettet meg kell építenem, mert nagyon tetszik!!

Az Academy cég makettjére esett a választásom, mert ez Tamiya szerszámmal készült és harmad annyi az ára. Megvettem hozzá a fotómaratást is, mert a belsőt is meg akartam csinálni és kellett az alkatrész!A képek, információk keresgélése közben találtam a neten azt a képet, amin egy M2 Bradley harcjármű látható személyzetével együtt, akik egy közlekedési tábla alatt pózolnak az Öböl-háború idején 1991-ben. Egyből arra gondoltam, ezt kell megcsinálnom, ilyen diorámát fogok építeni!!

Mivel nekem fontos szempont a harcjárművek belső berendezéseinek megjelenítése (nem minden makettnél), ezért olyan készletet választottam, amiben már benne van a belsejének az alapja. A fotómaratás készlet is segített abban, hogy élethű és teljes belső teret alakítsak ki, de nagyon sok saját gyártású alkatrészt csináltam a részletesség eléréséért.


Fotó: Kovács András dvmodel.com

Miután szépen megcsináltam belülről, jött a külseje. Az egész gép felső része csúszásgátló érdesítést kapott, egy csomó fotómaratott alkatrészt használtam fel és az összes kapaszkodót drótból hajlítottra cseréltem.


Fotó: Kovács András dvmodel.com

A harcjármű belső festése után azt élethűvé „varázsoltam”. Nyomtattam egy csomó figyelmeztető táblát és teleraktam velük az egész Bradleyt belülről.

Az amcsiknál minden tele van ilyen táblákkal. Jó sok cuccot pakoltam még belülre, hiszen 9 katona felszerelését és ellátmányát kell elhelyezni, ezért aggattam fel kívülről egy csomó mindent, mert belül csak szűkösebb a hely.


Fotó: Kovács András dvmodel.com


Fotó: Kovács András dvmodel.com

Fotó: Kovács András dvmodel.com

Fotó: Kovács András dvmodel.com

Fotó: Kovács András dvmodel.com


Az eredeti fotóhoz való teljes hasonlóság érdekében csináltam egy nagy táblát és nyomtattam rá feliratot is.Fotó: Kovács András dvmodel.com


A terep kialakítása után már "csak" az öt figurát kellett „összeollóznom”, egy csomó figura szétvágásával és összeragasztásával hoztam össze őket.


Próbáltam az eredeti fotó szereplőit felkutatni, de eddig még nem jártam sikerrel…Fotó: Kovács András dvmodel.com

Fotó: Kovács András dvmodel.com

Fotó: Kovács András dvmodel.comKészítő: Kovács András

Makett: M2 Bradley 2nd Armored Division, Desert Storm

Gyártó: Academy

Méretarány: 1/35221 megtekintés0 hozzászólás