• humgor

Lamborghini Reventón - Kovács Ádám munkája

Egy szép sportkocsival jelentkezünk, amely Kovács Ádám - Taurus Model Workshop - munkája. A készlet a Fujimi 1:24-es kitje, amely kapcsán Ádám megosztja velünk a tapasztalatait.


Amikor a cikket szerkesztettünk, nagyon jó érzés volt Ádám sorait olvasni, hiszen kicsit ír arról is, hogy valahogy a makettezést is el kell kezdeni és bizony a makettezésnek is vannak állomásai.


Nagyon jól bemutatja az írás azt, hogy ha valaki elkezd makettezni, az a hobbi jellege mellett egy tanulási folyamat is egyben.

Az írás ráadásul motivációt ad azoknak is, akik még most kezdenék el a makettezést. Tetszik az a hozzáállás is Ádám munkájában, hogy személyautóknál, bizonyos tekintetben el lehet térni a gyári "eredetitől" és lényegéban az 1:24-es személyautó makettezés ad egy kis alkotói szabadságot is.


Kovács Ádám / Taurus Model Workshop:


Kedvenc Lamborghini autóm építésének 2019 nyarán álltam neki. Az első "komoly" munkám volt, mivel előtte én is csak a minimalista kezdő alap eszközeivel bírtam: körömreszelő, pillanatragasztó, kés, ecset.

Beruháztam az első kompresszoromra és airbrushomra, amiknek a használatát gyakorlatilag futtában tanultam meg ezen a készleten.

Morogtam és kínlódtam, sok hibát ejtettem, de végül összeállt, és rengeteget tanultam. Azóta is egyik kedvenc autóm és kedvenc makettem, amit szeretnék pár év múlva még egyszer összerakni.Maga a készlet Fujimi, ami akkor nem sokat jelentett nekem,


de ma már annál inkább: pontos illesztések, jó építhetőség, minimális sorja.

Bárkinek nyugodtan merem ajánlani a gyártót, habár tudom, hogy vannak akik ódzkodnak tőle.
Egy hónapig tartott az építés, ami az én tudatlanságomnak volt inkább köszönhető mint a készlet problémásságának. Manapság már fele annyi idő alatt szoktam végezni egy hasonló kaliberű készlettel. A kit tartalmazott néhány igen szép maratást is, amiket mind fel is használtam, természetesen ilyesmivel is itt találkoztam először.

Felhasznált anyagokat tekintve AK alapozót és festékeket használtam, valamint Tamiya ragasztót. Az átlátszó elemek ragasztásánál ismét visszaköszön a felkészületlenségem, a Tamiya ragasztó néhol megmarta az említett alkatrészeket. A lakkozás egyszerű fényes Gauzy lakk, akkor még nem ismertem a 2k lakkot sem, sem a polírozást.
A színválasztásom a gyári szürkével köszönő viszonyban sincs, aminek a magyarázata rendkívül egyszerű: tetszett ez a szín. Sokan azért építenek maketteket, mert valaminek a kicsinyített mását szeretnék rekreálni, olyan pontosan amennyire emberileg csak lehetséges. Ezzel természetesen semmi baj sincs.


Azonban én szeretem szem előtt tartani, hogy ez lehetőség is egyben arra, hogy valami olyat alkossunk, ami viszont a valódival egyáltalán nem egyezik meg.

Mindaddig, amig az alkotás elnyeri a készítője tetszését, addig a mű ellátta feladatát. Ezen gondolatok mentén szoktam megtervezni az új projektjeim, ami a színösszeállításaimban gyakran megnyilvánul.

Készítő: Kovács Ádám / Taurus Model Workshop

https://www.facebook.com/TaurusModelWorkshop

Makett: Lamborghini Reventón

Gyártó: Fujimi

Méretarány: 1:24

138 megtekintés0 hozzászólás