• humgor

Indulunk? Igen

Egy új makettezők számára készülő weboldallal jelentkezünk.

MIÉRT JÖTTÜNK LÉTRE?

Én 1977-ben születtem és az első makettekel édesapám révén a 80'as években találkoztam. Majd a 80'-as évek végén az egyik karácsonyra az NDK-s élő haveromtól kaptam egy Interflug TU-154-es repülő makettet. Akkor szerettem bele az egészbe és azóta is imádom. Majd jött a rendszerváltás és akkor az első komolyabb készletem, egy Toyota Celica GT-R a Tamya-tól. Az autó teste fehér volt én meg akkor még nem értettem a festéshez - így maradt is az...

Azóta sokat változott a világ és én is rengeteg makettet összeraktam: 1:24-es kamionok, személyautók, 1:35-ös amerikai harcjárművek. Az évek során megismerkedtem rengeteg jó makettezővel és egy időben annyira felbátorodtunk, hogy több makettkiállítást is rendeztünk Szegeden - az elsőt 1999-ben. Alapvetően a hobbi megismertetése volt akkor cél. És most is. Rengeteg jó makettező van Magyarországon - nekik is készül ez a weblap, de szeretnénk, ha olvasna bennünket rengeteg olyan makettező is, aki csak nemrégen kezdte, vagy éppen most szeretné elkezdni. Na és a gyerekek. Jó lenne őket is bevonni ebbe a hobbyba. Ezért indul ez a weboldal, hogy ennek a hobbinak itthon is legyen egy közös nagy foruma.


Szeretnénk bemutatni makettezőket, klubbokat, alkotásokat, újdonságokat, régi dolgokat, technikákat, fotókat és videókat. Forumot, börzét, rendezvénynaptárat és versenyeket és azok beszámolóit és a makettezés kapcsán érdekes helyeket és irodalmat.

Ugyan rengeteg helyen lehet jó írásokat találni ha valaki makettezik, de valahogy az ember érzése, hogy a legtöbb dolog a szétszórva, sokszor a közösségi oldalakra feldobva nagyon szeparálva van meg. Szeretnénk egy olyan weboldalt építeni, ahol a legtöbb makettező megtalálja a számára érdekes tartalmat, amit később nemzetközivé fogunk tenni, más országok alkotónak és munkáinak megismerésével.


Ha szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot, itt teheted meg: dvmodel25@gmail.com.700 megtekintés0 hozzászólás