• humgor

Ford Transit MK2 - Italeri 3687 1:24

Frissítve: 2020. nov 21.

Amikor egy makettező cég kiad egy 1:24-es kishaszonjármű makettet és arról egy írás születik, az jut eszembe, hogy ennél a pontnál vesztettük el az olvasok egy részét. De aki marad az örül.


Az Italeri választékából bontottuk ki a Ford Transit MK2 1:24 szetett, amely a 3687-es számot vilseli.



Fotó: dvmodel.com

1978 márciusában jelent meg a Ford Transit második generációja, mely ugyanazt az alvázat használta, mint elődje, de kívül és belül is alaposan átalakult. Emellett megújult a belső tér és a motorkínálat is.


A második generációs Transit hatféle változatban volt kapható, ezek között volt a hagyományos áruszállító, a kombi (üléssorok ki- és beszerelésével átalakítható volt áru- vagy személyszállítóvá), a felépítmény nélküli fülkésalváz és többfajta kisbusz.


A kocsi ötféle motorral, hatféle differenciálmű áttétellel, harminckétféle ajtó- és többféle üléselrendezési szisztémával volt kapható.

A szinte vég nélküli variálhatóság is nagyban hozzájárult a Ford Transit sikeréhez, mind a flotta-, mind a magánvásárlók körében.


A makett doboza elég elegáns, az oldalán mutatja, hogy a makett ajtajai és a hátsó raktér ajtó nyitható. A festékek szineit Italeri acril festék színkóddal adja meg. Én magam teljesen egyedi színben fogom megépíteni.



Fotó: dvmodel.com

A doboz hátuljára nem pazaroltak sok energiát a cégnél:


Fotó: dvmodel.com

A matricáknál először elgondolkoztam, hogy basszus ezeket a rendszámokat milyen régen láttam élőben. Nyilván a Transit korából adódik, hogy amikor ezek a példányok futottak Európában, akkor még nem volt egységes EU rendszám formátum.


Amúgy tök jó érzés ezeket a rendszámokat újra látni és egy kicsit nosztalgiázni.

Fotó: dvmodel.com



Fotó: dvmodel.com



Fotó: dvmodel.com



Fotó: dvmodel.com


Fotó: dvmodel.com




Fotó: dvmodel.com


Fotó: dvmodel.com


Volt már a múltban egy másik gyártónak egy ilyen készlete. Az is lehet, hogy ez annak a remake változata?


Már összeépítetted? Küldj fotókat!


Videó az összépítésről!






410 megtekintés0 hozzászólás