• humgor

Ford Mustang GT4 "Emerald Nebula" - Tamiya 1:24 - Kovács Ádám

Új sportkocsi Kovács Ádámtól - Taurus Model Workshop. Ádám rendszeresen publikál az oldalon. Nekünk ez eddig a kedvenc munkák Ádámtól.
Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com


Kovács Ádám:A Tamiya előző évben mutatta be és ez év elején adta ki az új Mustang GT4 készletét, amibe nagyon sokan azonnal beleszerettek, köztük én is. Mindenkinek azonnal kellett belőle minimum egy, de inkább két példány és rövid időn belül elárasztották a világot az új Mustangok. Én is alig vártam, hogy megkaparinthassak egyet, és amint megtörtént, azonnal neki is láttam az építésnek.

Azonban valami máson törtem a fejem, ami miatt az enyém ki fog lógni a sorból, és nem lesz egy a sok közül.

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com


Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com


A Tamiya gyártót rengetegen ismerik és még többen szeretik. Híresek a pontosságról, a választékukról, és hát mégiscsak "a legjobb cuccokat a japánok csinálják". Ez a készlet minden tekintetben megérdemli az elismerést. Az új öntőformáknak köszönhetően sorja gyakorlatilag nincs, az illesztések a híres Bandai gyártó ragasztás nélküli tökéletességével vetekszenek, és minden egyes alkatrész jól átgondolt és jól megtervezett. A japánok nagyon odatették magukat annak érdekében, hogy a profik és a kezdők egyaránt kedvüket leljék az építésben, és még akinek ez lesz az első makettje életében, az is gyönyörűt alkothasson.

A fehérben öntött kasznit Green Stuff World fényes fekete alapozóval fújtam, majd Green Stuff World Celestial Azure színváltós festék lett az alapszín.Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com


Agymenésem ekkor azonban még nem ért véget, AK átlátszó sárgával fejeztem be a festést, így értem el ezt a metál sötét zöld - lila kaméleon színt, ami valakit a brit Aston Martin versenyzöldjére, valakit pedig a régi Bullit film Mustangjára emlékeztethet.

Emiatt az autót Emerald Nebula névre kereszteltem, ami Smaragd Csillagködöt jelent.Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com


A belteret AK filleres szürke alapozóval festettem, a felniket AK Extreme Metal Chrome festékkel, és egyéb AK termékek is felhasználásra kerültek. Ezen kívül használtam még Molotow panelező és Liquid Chrome filceket is. A ragasztók Tamiya és Zero termékek. A fényezés 2k autólakkal történt, amit Tamiya polírpasztákkal fejeztem be.

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com


Az építés minden egyes percét élveztem, a munka egyszerűen és gyorsan ment. Egy dolgot szeretnék megemlíteni, a hátsó lámpák festését. Az útmutatóban közel sem nyilvánvaló a japánok mit szerettek volna festeni és mivel. Némi keresgélés után természetesen lehet találni képet az eredeti lámpákról és megoldható a feladat. Én egy kicsit csaltam ezen a ponton.Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com


Néhányan biztosan elbátorodnak, ha azt mondom, a kitben nem található teljes motor. Gondolom valahol a japánoknak is meg kellett húzni a vonalat, és ez itt történt. Egy régebbi 69-es Mustang készletből maradt néhány plusz alkatrészem, többek között egy pár krómozott szelepfedél, és egy pár Mustang jel. A terv az lett volna, hogy a motorháztető nagy szellőzőrácsain keresztül lehessen látni legalább a krómozott szelepfedeleket, azonban a motor túl mélyen ül ahhoz, hogy ez megtörténhessen. Viszont legalább a régi Mustang jelek jól mutatnak az autón.


Elvégre milyen Mustang az, amin nincs ló?

Maga az autó valamivel nagyobb mint az átlagos amerikai autók, hiszen a japánok nem az 1:25 méretarány mellett döntöttek, számottevő különbség azért nincs.


Minden esetre végre a Tamiya készített egy modern Mustangot amit öröm volt megépíteni és elhelyezni a gyűjteményemben.

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Fotó: Kovács Ádám dvmodel.com

Készítő: Kovács Ádám / Taurus Model Workshop

https://www.facebook.com/TaurusModelWorkshop

Makett: Ford Mustang GT4 "Emerald Nebula"

Gyártó: Tamiya

Méretarány: 1:24


171 megtekintés0 hozzászólás