Fiat 806 grand prix 1:12 - Kovács Gellért

Frissítve: jan 19

Egy nagyon érdekes makett mutatkozik be az oldalunkon, ráadásul olyan témában, amelyet viszonylag ritkán lehet látni megépítve
Kovács Gellért:


Kb másfél éve makketezem és az elején már egyszer megépítettem a 806-ot. De ahogy telt a vitrin egyre szembetűnőbbek voltak a hibák, gondoltam szétszedem és amit tudok kijavítok rajta. Eközben botlottam bele egy hasonló építésbe.


Gondoltam, majd egyszer.Azután adódott egy lehetőség egy új készlet beszerzésére és belevágtam. Konkrét elképzelés nem volt, majd alakult közben. Három hónap alatt készült el a makett. Egy verseny utáni állapotot álmodtam meg.
Kevés referencia van a neten magáról az autóról így lehet nem realisztikus teljesen. Éreztetni akartam az erőt a kipufogó szagát azt hogy ezt nem kímélték. Készült mellé szerszámos kocsi pár aprósággal és a macskaköves alap


Ezek jelentették a kihívás nagyobb részét mert eddig csak dobozból építettem,a dioráma és maga a weathering is messze állt tőlem. Magán a készleten nem sokat változtattam. A gyertyakábelek lettek cserélve és pár szegecset kapott, másik szélvédőt, kerettel.


A kedvenc részletem az ülés lett. Próbáltam visszahozni hogy bizony ebbe koszosan olajosan ültek.

Gyárilag nem látszik a hátsó része, ide hajlítottam rugókat.


Maga a készlet elég dolgos. Viszonylag sok a sorja rajta és itt ott vannak már pontatlanságok is az öntésben.


Készítő: Kovács Gellért

Makett: Fiat 806 grand prix

Méretarány: 1:12

Gyártó: Italeri118 megtekintés0 hozzászólás