• humgor

Egy régi építés. Sivatagi őrjárat .... a vízben.

Közel 20 éve építettem meg ezt a készletet az akkori lehetőségek és tudásom szerint. A tipus egy időben nagyon népszerű volt a modern 1/35-ös témát kedvelőknek. Rengeteg változata jelent meg, hiszen egy szolgálatban lévő hadieszközt képviselt.


Készítő: Kiss Tamás

Makett: Hummer Desert Patrol

Méretarány: 1/35

Gyártó: Italeri 0249

Építés éve: 2001


A szett elvileg egy M998-as katonai terepjáról tartalmaz egy olyan verzióban amelynek a hátsó része egy merev dobozzal be van építve és két ablak is található rajta, illetve nyitható. A makett doboza egy picit vicces elsőre mert a valahogy úgy lehetne fordítani a desert patrol megnevezést, hogy sivatagi őrjárat. De a képen egy terepszínű járjány ronhangál egy kisebb tóban, hátúl meg a zöld fák és szép zöld fű.
Ezen a dologon hamar átlendültem. A festést a leírásnak megfelelően készítettem el ecsettel, de a koszolást fújtam. A fehér részek furcsák voltak, nem is sikerültek jól. Én személy szerint azóta sem láttam sehol ilyen fehér színnel kombinált Hummer festést, de hittem a rajznak, és így készítettem el. Igyekeztem egy olyan időszakot ábrázolni az M998-as kapcsán, amikor rendszeresen esik az eső, saras lesz a technika, majd a kosz rászárad. A bal első ajtaját nyithatóra készítettem el. Eredetileg egy diorámához készítettem el a járművet, de azt később szétszedtem. Nagyon szép szett, könnyen összerakható, annak idején ráadásul nagyon megfizethető is volt.Egyébként 2019 elején amikor egy nagyobb hadgyakorlat keretében az amerikai hadsereg több menetoszlopát lehetet látni magyar utakon, akkor filmeztem egy pár Hummert is, most így néznek ki:178 megtekintés0 hozzászólás