• humgor

Egy magyar Leopard Tatáról - Ilyés Imre Csaba munkája.

Frissítve: 2020. nov 14.

Imre története mutatja, hogy makettezni bármilyen életkorban lehet, ráadásul profin, hiszen nagyon szép építései vannak, reméljük folyamatosan meg tudjuk jelentetni őket ezen az oldalon is.
Most egy különleges építést hozott, ami ráadásul nagyon aktuális. Imre egy Italeri 1/35-ös makettet épített át magyar felségjelzéssel, amelyek a Tatára érkező harckocsik egyikét ábrázolja,


így épült meg a Leopard 2A4 HU makett.Amikor telefonon egyeztettünk Imrével tudtam, hogy egy olyan makettezővel sikerült összeismerkedni, akivel órákig el lehet beszélgetni nem csak a makettezésről, hanem a hátérről is, ami ezek a makettek mögött van.

Nagyon tetszett a véleménye is, amikor arról elmélkedtünk, hogy miért csak az a harci jármű makett a jó a versenyeken, amelyik agyon van „koszolva” vagy „weatheringelve”. Hiszen ez tényleg nem mindig igaz, ebben az esetben sem. Sőt.
Imre építésében megalkodott harckocsik eredetijei nemrégen érkeztek Tatára és lehetett látni a képeket, amikor elkészültek az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál települő Leopard 2A4HU harckocsiknak épített új hangárok.
Imre egy Italeri makettet alakított át, amely festése és felségjelzései és maga az egész makett egy olyan újonnan érkezezett harckocsit mutat, amely a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál fog szolgálni.


Imre munkája mellett kiemelkedő az is, ahogy a makett dokumentálva van.
Készítő: Ilyés Imre Csaba

Makett: Leopard2A4HU

Gyártó:Italeri 1/35

Egyedi matricák: HAD

443 megtekintés0 hozzászólás