• humgor

Egy érdekes orosz légvédelmi eszköz - Kercsó Dávid munkája

Frissítve: 2020. dec 7.

Ismét egy nagyon profi és érdekes alkotást mutatunk be Dávidtól, aki most egy orosz témával jelentkezett. Russian self-propelled anti-aircraft system Pantsir-S1 "SA-22 Greyhound" a Zvezdától, 1/35 –ben. Dávid munkáit is folyamatosan közölni fogjuk az oldalon.

A Pancir–SZ1 (oroszul: Панцирь-С1) orosz fejlesztésű önjáró légvédelmi harcjármű, olyan rakéta-légvédelmi rendszer, amelynek tervezése 1994-ben kezdődött és az orosz katonaság 2010 környékén fogadta el - hivatalosan 2012 novemberében került rendszeresítésre az Orosz Fegyveres Erőknél.

A Panzir-S1 légvédelmi rendszert úgy alakították ki, hogy légi védelmet biztosítson polgári és katonai létesítmények számára is. Az egység két hatótávolságú 3D radarrendszerrel van felszerelve, szakaszos tömb antennával, gyorságyú automata ágyúval és rádióval vezérelt rakétákkal.


A valóságban így néz ki a Kamazra telepített verzió:

A légvédelmi rendszer a makettben is egy teherautóra van telepítve. Egy 8×8 KAMAZ-6560 TLAR- tipusúra.


Elég vagány.
A rendszer rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétákkal, illetve légvédelmi gépágyúval szerelt harcjármű feladata többek között a gyalogsági és páncélos erők teljes körű védelme alacsonyan támadó repülőgépek, helikopterek és manőverező robotrepülőgépek ellen, bármely időjárási körülmények között. A jármű rakétáinak NATO-kódja SA-22 Greyhound.


A szett több fajta festést ajánl, Dávid munkája a " Northern Fleet tactiacl grop" nevű egység festését mutatja amely Kotelny Szigeten állomásozik.

Amúgy egy érdekes CNN videón kicsit jobban is meg lehet nézni ezt az egységet, amely a CNN szerint elég közel van az USA-hoz:
Dávid ismét nagyon profi munkát épített:
Makett: Russian self-propelled anti-aircraft system Pantsir-S1 "SA-22 Greyhound"

Készítő: Kercsó Dávid

Méretarány: 1:35

Gyártó: Zvezda361 megtekintés0 hozzászólás