• humgor

D-Day dioráma - Blazsek Attila

Frissítve: jan 9

A szövetséges hadsereg partra szállásának témája és azt azzal kapcsolatos minden dioráma nagyon jó téma egy makettezőnek.Szeretném megmutatni, hogyan alakítottam át a már egyszer elkészült Horsa - vitorlázós dioráma alapot. Az "eredeti" ugyanis nagyon nem tetszett.


Néha van olyan, hogy valamit egyszerűen újraépítünk.

Év végén sokat idegeskedtem a meló miatt, összecsaptam, minél hamarabb be akartam fejezni a projektet, ami meg is látszott rajta. A túl rikító fűvel, bokrokkal, mindenféle színű mezei virágokkal teljesen disszonáns volt, mintha "Kalandra Fel" című rajzfilmből került volna kivágásra.

Szóval egyszer gondoltam egyet, és szétbombáztam az egészet az alap fa-bázisig, hogy teljesen újraépítsem. Kapott egy sokkal élethűbb talajtextúrát, sötétre festve (AK Neutral Texture For Earth & AK Neutral Texture for Rough Terrain) majd AK pigmentekkel színezve. Egy élethűbb fűlapot, a korábbi fűcsomós megoldás helyett (ModelScene), némi "aljnövényzetet"(AK dried sea grass) valamint egy nyár színekkel rendelkező bokrot (a korábbi tavaszi helyett - ami ugyancsak zavaró volt).
A kukoricákat is kicsit sűrűbbre ültettem. Így optikailag kevesebb, mégis ugyanannyi növény van rajta, mint az előzőn.


Így is számtalan hibája van, de azért ezzel kicsit jobban meg vagyok elégedve. Azt hiszem valami ilyesmit terveztem első alkalommal is. A dioráma mérete 40x40cm, 1/35-ös méretarány.
Készítő: Blazsek Attila

Méretarány: 1:35


401 megtekintés0 hozzászólás