Chevrolet Camaro 2017 Fifty - AMT 1:25 -Kovács Ádám

Egy nagyon szép építés újra Ádámtól.


Jönnek a fiatalok... Ádám példája is mutatja, hogy van utánpótlás a makettezésben. Mégpedig nem akármilyen. Adám építésen lépésről lépésre lehet látni a fejlődést, azt, hogy mi is a lényeg a makettezésben. Ez egy nagyon jó hobbi, amitől fejlődsz, tanulsz.
Kovács Ádám:


A Camaro az amerikai Chevrolet által gyártott izomautó, amit először 1966 szeptember 29.-én kezdtek árulni a következő évre, a Ford Mustang vetélytársának tervezve. Platformja és elemeinek nagy része egyezett a Pontiac Firebird-del. Négy különböző generáció készült, majd 2002-ben leállították a gyártást. Koncepció autóként élesztették újra a szériát, amiből aztán az ötödik generáció fejlődött ki, és 2009 március 16.-án újraindult a gyártás. 2017-ben a hatodik generációs Camaro-ból készült egy 50. évfordulós kiadás, amiből aztán abban az évben az AMT készített készletet.

Mivel szeretem a modern autókat, a Mustang vetélytársa sem hiányozhat a polcomról, így sokáig kerestem a megfelelő készletet ami az igényeimnek megfelel. Amint ráleltem a kitre, azonnal kívánságlistás lett, és egy akció során hozzá is jutottam. Csupán a véletlen műve, hogy pont egy 50. évfordulós kiadás lett a célpontom, ahogyan az előző építésem is az volt, és valószínűleg a következő is az lesz.

Az autó egy igényes, szép dobozban érkezett, szabvány AMT. Eredeti színben öntött kaszni, helyspórolás miatt a nagyobb elemek összerakva, egybe gumizva. Büszkén díszeleg a kaszni belsején a Made in China felirat, amit azért a dobozon kísér egy Designed in the USA felirat is.Sorjázás alkalmával, és az útmutatót tanulmányozva felfigyeltem rá, hogy az első rács mögötti hűtőt egy lap takarja a kasznin, ezt jobbnak tartottam eltávolítani, így szebben mutat a rács és mögötte látni a hűtőt is.

Green Stuff World fekete fényes alapozóval fújtam az elemeket, majd AK Gunmetal lett az alapszín. Nem szándékosan, de egész jól passzol az autó eredeti színéhez. Mr Color GX100-as lakk következett, amit Tamiya polírpasztákkal políroztam.


Az AMT javára írnám, hogy az ablakok keretei előre festve érkeznek a dobozban, így nem kell a maszkolással vesződni. A hátsó lámpák színezettek, az elsőknél némi illesztési hiba tapasztalható. Az indexek és a pótféklámpa mind matricák, oldalt és hátul Fifty feliratok, több matricát nem használtam fel, de vannak még díszítő csíkok és egyéb feliratok. Teljes motort tartalmaz a készlet, amire sok panasz nem lehet, bár én furcsálltam a rengeteg fekete elemet, így olyan egybefolyó az összkép. Az alváz szintén teljes futóművel rendelkezik.


Itt megemlíteném, hogy érdekes az AMT bontása, néhol fölöslegesen részletes, máshol pedig kirívóan elnagyolt. A teljes belső tér 11 elemből áll, míg a futómű ennek több mint a háromszorosa.
A beltérnél egyáltalán nem követtem az utasítás színeit, teljesen a saját fejem után mentem Vallejo színeket alkalmazva. Az építés során használtam még Molotow filceket, Microscale matricafolyadékokat és Zero ragasztót.


Nem a legszebb építésem, habár vannak kifejezetten tetszetős részei, és ismét sokat tanultam, és kipróbáltam új anyagokat. Nem volt egy rossz készlet, hozta a várt AMT szintet. Elégedett vagyok az eredménnyel és jól mutat a polcon.


Készítette: Kovács Ádám - Taurus Model Workshop

https://www.facebook.com/TaurusModelWorkshop

Makett: Chevrolet Camaro 2017 Fifty

Méretarány: 1:25

Gyártó: AMT

109 megtekintés0 hozzászólás