• humgor

Challenger 1 MK3 Desert Storm - Kovács András

Frissítve: 2020. dec 11.

Ismét egy profi munka Kovács Andrástól. Andrásnak már jelent meg több munkája az oldalon, most egy Öböl-háborús angol harckocsival jelentkezett.Kovács András:
Nagy harckocsi mániás lévén már nagyon akartam egy tank makettet építeni, ezért esett a választásom az angolok Öböl-háborús harckocsijára, ami az egyik legjobban kinéző, legbrutálisabb gép a világon!

A Tamiya makettjét választottam a projekthez és az Eduard fotómaratást, ez passzolt legjobban az elképzelésemhez, amit a szakirodalomban találtam.
A japánok készlete jó, kidolgozott, de mégis – mint minden makettemnél – szépen körbe kell járni a tankot, az igazitól eltérő részeket pótolnom, átalakítanom, legyártanom kellett. Így csináltam üzemanyag-hordó tartót a hátuljára, pótoltam a tornyon a páncélozást, fogantyúkat, ponyva füleket cseréltem drótból hajlítottra, stb.
A festést az angolok által használt sivatagi sárgára fújtam, befolyattam sötétbarnával, szárazecseteltem, koptattam és használttá tettem. A jelzést fújva készítettem a haverom által legyártott fotómaratott sablon segítségével.

Személyes felszerelési tárgyakkal, ponyvával, üzemanyagos kannával aggattam tele, mint az igazit.

Készítő: Kovács András

Makett: CHALLENGER 1 MK3 DESERT STORM

Gyártő TAMIYA

Méretarány: 1/35


252 megtekintés0 hozzászólás