Az első 1:35 tankom - Vrábel Vendel

Mindenkinek van egy első építése egy adott témában. Most is egy ilyen első építést látunk. Vendel egy Tamiya Leopard 1A2-vel kezdte a tankos, 1:35-ös pályafutását.


Nagyon jó látni mindig, ha új makettezők lépnek be egy adott témában és kezdenek el foglalkozni. Ezek az első építések nem biztos, hogy a legszebbek lesznek, de nagyon jó érzés mindig az elsőt kiadni a kezedből, ha kész vagy vele. Vendel egy Tamiya készlettel kezdte a tankos, 1:35-ös pályafutását, ami a legtöbbször egy nagyon jó alapot ad egy jó építésre. Úgyhogy, hajrá, és még sok szép építést kívánunk a tankok világában!


Vrábel Vendel:


Egész jó volt építeni ezt a Tamiya készletet. Nagyon sokat keresgéltem erről a tankról, hogy valójában milyen is volt, hogy volt pontosan festve, milyen volt a lemez felülete pontosan.


Ugyanis ez volt az első 1:35 tank makettem

Találtam azután egy weboldalt, amin megtaláltam 1:1 arányban az eredeti Leopard 1A2 tankot és az szerint mentem neki az építésnek. Az oldal nagyon érdekes, ajánlom a téma szerelmeseinek:

https://www.recomonkey.com/Land-Platforms/Tanks/Leopard-1/Leopard-1-CutawayRengeteg munka volt a felületet előkészíteni. Először Tamiya "zöld ragasztóval", majd utána AK tömítővel ecseteltem a felületet és utána következett a csiszolás. Nagyon jók voltak az illesztési pontok.
A legelején kapott kicsi felület kezelést Tamiya "zöld ragasztóval"

Utána AK tömítővel kapta a felület kezeléstAz alapozást követte a előárnyékolás és a festés majd utóárnyékolás és majd fakítás


Ezek után kapta a lakkot és jött a koszolás ez most bemosást nem kapott
Majd kapott európai homok pigmentetKészítő: Vrábel Vendel

Makett: Leopard 1A2

Gyártó: Tamiya

Méretarány: 1:35


A fényképek az építő saját képei


237 megtekintés0 hozzászólás