Airfix 1:72 Hawker Typhoon, Brengun fém alkatrészekkel - Vrábel Vendel

Vendel most egy érdekes repülővel jelentkezett.
Vrábel Vendel:

Durván 1 éve vettem ezt a készletet. Várnom kellet rá kb. 2 hetet a beszerzési idő miatt és eközben véletlenül rátaláltam a Brengun réz készletre a repcsihez, kápásból azt is megrendeltem. Amig vártam rá keresgéltem információkat a Typhoon repcsikről.


Amikor megjött a rendelés nézegettem a maratást és a repcsi alkatrészeit is, és úgy döntöttem hogy ez még nekem nagyon nagy falat és elraktam a szekrénybe.... Ahogy teltek a hetek, hónapok sokszor elővettem a szekrényből hogy elkezdjem, de rájöttem hogy ez még mindig nagy falat...

Nyáron elkezdtem csinálni, de csak a pilóta ülésig jutottam, mert jött a első réz alkatrész is amit már hajlítani kellet, de mivel nem volt maratás hajlítom így jegeltem a projektet ismét. A Plasmo Plastik videóból megcsináltam a maratás hajlítót, de ahogy elkészült - mégsem folytattam a Typhoont.


Körülbelül 2 hónapja elszántam magamat hogy folytatom a építését és közben realizáltam, hogy rettentően sok munka van a réz alkatrészekkel. Próbáltam minél élethűbbre csinálni a makettet, nagyon jó volt épitteni – igaz voltak illesztési hibák és kellet tömítenem. A szárnyakból jócskán kellet kivágni mert ugye a helyére jött a fém alkatrész, de ha már lehetőség van a nyitott részekre a szárnyakban akkor miért ne - a végeredményt feldobja.


Ugyebár van a 8 rakétás verzió és a 2 rakétás verzió, hát én elfelejtettem a pilonoknak a helyét megfúrni belülről…. És sajnos csak belül volt a jelölés….

Próbáltam kiszámolni, hogy hová mehetnek a pilonok, 2 lyukat ki is fúrtam, de inkább betömítettem, mert nem tetszett. Úgy döntöttem, hogy marad a 2 rakétás verzió, ha már az elején nem gondolkoztam és nem figyeltem a rajzot. Ennek örömére a jövőben befogok iktatni még egy Hawker Typhoon makettet. Amikor a festés elkészült napokra gondolkodásba estem, hogy kell ez vajon koszolni? Mert nagyon szép volt koszolás nélkül, de végén elkezdtem koszolni. Rettentőén feldobta a Fém maratás a végeredményt.

Építő: Vrábel Vendel

Makett: Airfix 1:72 Hawker Typhoon, Brengun fém alkatrészekkel
97 megtekintés0 hozzászólás