• humgor

1:24 Hungarocamion Renault Magnum I.- Varga Szabolcs

Frissítve: 2020. dec 7.

Egy folyamatban lévő építésről számolunk most be, amely a magyar vonatkozása miatt külön érdekes téma. A makett még építés alatt van, de már most be tudunk számolni pár látványos elemről. Az építés végén is megmutatjuk a kész munkát, sőt Szabolcstól lesz még Hungarocamion-os makett.


Szabolcs elmesélte a jelenlegi építés történetét, és az eddigi munkáról is beszélt:Hungarocamion Renault Magnum I. Varga Szabolcs
dvmodel.com


- Az alap egy Italeri Renault Magnum I. volt, amit ma már újonnan nagyon nehéz beszerezni mivel jelenleg nincs gyártás alatt az ilyen első szériás Magnum fülke, jelenleg csak új verziót gyárt az Italeri. Ezért kénytelen voltam bontásra ítélt makettet keresni, ami szintén csak szerencse kérdése - de sikerült.


- Ilyenkor azért annyival nehezebb a makettezés, hogy először megpróbálod óvatosan darabokra szétszedni a már megépített makettet, hogy utána a kis darabokat is fel tudja majd használni az ember....

Az eredeti makett doboza:A donorok:- Teljes csiszolást kapott az alap, majd új színt meg sok-sok saját alkatrészt. Próbáltam az eredeti után menni, de sajnos nem mindenben sikerült. Nagyon ramaty állapotban voltak a dolgok a donoron, a kerekek kiszakadva, hiányos alkatrészek, de igyekeztem mindent pótolni.


Másabb így mikor egy-egy darabot mentesz mint mikor a dobozból raksz össze valamit.

Voltak olyan bontásra ítélt makettek amikből jó pár alkatrészt fel lehetett használni például itt a plusz tengelyre, kerekekre gondolok mert amúgy csak 2 tengelyes volt az Italeri álltál csomagolt makett a Hungarocamion Renault Magnum pedig 3 tengelyes.- Kiegészítők a maketthez saját kezűleg készültek. Sztirol lapokból illetve vékony réz lemezekből, pl. az oldal ládák. Próbáltam a „Bogi kereket” is lemásolni, itt a lényeg, hogy magasabban legyen, azaz felhúzott állapotban.
- A matricák egy Facebook Kamion makettező csoporttagtól vannak, aki már évek óta szintén makettezik és otthon matricát is ügyesen kidolgozva méretaranyosan készít és segítséget nyújt, ha valaki elakad.


388 megtekintés0 hozzászólás